4 daagse fietsreis

Ervaar de meest Hollandse fietstocht van Nederland!

Elfstedentocht fietsen 4 dagen

Deze 4-daagse fietsvakantie brengt je langs zeven van de elf steden die onderdeel uitmaken van de Elfstedentocht. In totaal wordt er 137 kilometer gefietst verdeeld over 3 fietsdagen.

Sloten - dorpje in Friesland aan de Elfstedentocht route

4 daagse fietsvakantie

  • Trekocht (van hotel naar hotel)
  • Bagagevervoer
  • Individuele fietsvakantie
  • Eigen vervoer
  • Trekocht

€ 360,- per persoon

Dagprogramma

Dag 1 – Aankomst in Workum

Dag 2  – Van Workum naar Sneek 41 km

Vanuit Workum fietst u over een prachtig fietspad langs de Flakke en Aldegeaster Brekken naar de oude Hanzestad Bolsward. Deze ooit op drie terpen aan de voormalige Middelzee gelegen stad heeft een fraai centrum met grachten en tientallen monumenten. Vervolgens fietst u naar IJlst, van oudsher een stadje van houtbewerking en scheepsbouw. Een overblijfsel hiervan is de houtzaagmolen De Rat die nog volop in bedrijf is. Hierna is het niet ver meer naar Sneek. Deze stad, ontstaan uit twee dicht bij elkaar gelegen terpen, werd in de 16e eeuw omgeven door vestingwallen en grachten. Het werd de best verdedigde stad van Friesland en groeide uit tot een marktstadje. Het pronkstuk van de stad is de waterpoort uit 1613.

Dag 3 – Van Sneek naar Rijs of Lemmer 46 of 49 km

U fietst midden door het Friese merengebied. Per pont steekt u over naar het sfeervolle dorp Langweer. Hierna fietst u naar Sloten, de kleinste van de Friese Elfsteden. Fraaie koopmanshuizen langs de gracht herinneren nog aan de vroegere rijkdom van dit oude vestingstadje. Via Balk bereikt u Gaasterland. Dit heuvelachtige natuurgebied is in de voorlaatste ijstijd door landijs gevormd. Over fietspaden fietst u door de uitgestrekte loofbossen. U hotel staat in Rijs of in de havenplaats Lemmer.

Dag 4  – Van Rijs of Lemmer naar Workum 32 of 50 km en vertrek

Langs het IJsselmeer fietst u door de glooiende bossen en weides naar Stavoren. Deze voormalige Hanzestad is één van de oudste stadjes van Nederland. De plaats is rond het jaar 900 ontstaan en was al in de 11e eeuw een belangrijke handelsstad. Over en langs de IJsselmeerdijk fietst u door naar Hindeloopen dat aan drie kanten wordt omgeven door het IJsselmeer. Het oude zeevaarders- en vissersstadje heeft een eigen dialect, een eigen klederdracht en een eigen schilderkunst. U vindt er smalle grachten met houten bruggetjes en mooie commandeurswoningen van de Hindelooper kapiteins uit de 16de en 17de eeuw. Uw fietstocht eindigt weer in Workum.

€ 360,– per persoon